Doula tjänster

Doulapaketet

Är ni intresserad av att ha mig som doula så ses vi (du, jag och eventuell medförälder) först på ett kortare möte, en fika på stan tex, då lär vi känna varandra, där talar vi lite om eventuella tidigare förlossningar, vad som förväntas av mig som doula osv. Efter detta möte så får du/ni fundera på om du/ni vill gå vidare med mig som doula. Om du/ni vill det så bestämmer en tid där vi går igenom övningar inom aktiv baby och föda utan rädslas verktyg, detta är likt en förlossningsförberedande kurs, men som är skräddarsydd för just dig/er. Detta mötet brukar ta upp till 1,5 timme. Senare bestämmer vi ytterligare en tid då vi ses för ett längre samtal, oftast sker detta mötet hemma hos er. Under det samtalet går vi djupare in på tidigare eventuella erfarenheter, rädslor, önskemål, graviditeten, förlossningsbrevet, första tiden med bebis mm, allt som kan tänkas komma upp, detta mötet brukar uppåt 2 timmar, men ibland mer. 

En vecka innan beräknat födelsedatum så går jag på jour för dig, det är jag fram tills det att barnet är fött. Under jouren kan du/ni ringa när som helst under dygnet om ni misstänker att förlossningen är på gång. Från det att barnmorska har konstaterat att du är i aktivt värkarbete eller att du/ni känner behov av mitt stöd i hemmet och meddelat mig det, så är jag hos er inom två timmar och tills förlossningen är över. Under jouren så finns det även tillgång till en backup-doula om jag skulle bli sjuk eller om förlossningen skulle bli mycket långdragen och jag behöver bytas av. En till tre veckor efter förlossningen så ses vi igen för ett eftersamtal, detta är ofta mycket värdefullt för nyblivna föräldrar som kan behöva ventilera upplevelsen av en förlossning. 

Under hela samarbetet mellan föräldrar och mig som doula så finns jag även tillgängligt för att svara på frågor, lyssna, följa med på läkarbesök/mvc-besök och hjälper till att söka upp information om behovet uppstår. 

När du anlitar mig som doula betalar du en investering av 10.500 kronor inklusive moms. Möjlighet till avbetalning finns.

Förlossningsförberedande samtal

Det finns ett behov av att få prata om vad som sker och ska ske under graviditeten, förlossningen och första tiden med bebis.

Under förlossningsförberedande samtal så pratar vi igenom alla känslor kring eventuella tidigare födslar, känslor inför kommande förlossning, vad finns det för rädslor och målbilder? Vad kan förväntas av vården? Hur är medföräldrar eller andra närvarande det bästa stödet under förlossningen? Vad bör just ni packa ner i er bb-väska?

Jag hjälper er att formulera ett förlossningsbrev under vårat möte om så önskas.

Vi går även igenom föda utan rädslas fyra verktyg, pratar smärtlindring och förlossningsställningar.

Tänker du föda med planerat snitt så går vi igenom rutinerna kring snitt. Känslorna kring planerat kejsarsnitt mm.

Mötet tar ca 2 timmar och går bra att boka in när som under graviditeten, men i början av sista trimestern är en bra tidpunkt, även om både tidigare och senare går bra.

Ett förlossningsförbredande möte med mig kostar 1800 kronor.

Aktiv baby konsultation

Med hjälp av aktiv baby övningar kan jag hjälpa den gravida inte bara under förlossningen utan även under graviditeten med graviditetsrelaterade smärtor och/eller att vända en bebis som ligger i säte eller tvärläge till huvudetbjudning.

Jag kommer hem till er, det är bra om partner eller annan stödperson också är närvarande under konsultationen, då vissa övningar är bra att ha någon att göra tillsammans med. Tillsammans med er går jag igenom och lär er övningarna som kan hjälpa er med just ert specifika problem.

En enskild konsultation med mig tar ca 1,5 timmar och kostar 1200 kronor.

Sista minuten doula

Ibland förändras saker med kort varsel, oväntade saker inträffar och behov uppstår plötsligt. Om din partner, medförälder eller ditt tilltänkta stöd under förlossningen plötsligt blir sjuk och inte kan vara det stödet som planerats, eller om det visar sig bli en igångsättning, något du hoppades skulle slippa och som just gjorde ditt behov av stöd större än väntat. Du kanske helt enkelt kommer på att du vill ha med en doula på förlossningen samma dag som ditt barn är planerat! Oavsett vad orsaken till att du inte har hört av dig tidigare är, så är du varmt välkommen att höra av dig nära inpå beräknad förlossning, efter bf eller under själva födseln för att få stöd av doula under födseln. En till tre veckor efter födseln ses vi igen för ett eftersamtal. Sista minuten doula räknas från graviditetsvecka 38 fram tills förlossningen startat. Är förlossningen redan igång, ring mig på nummer 073 696 46 12

Jag tar alltid sista-minuten uppdrag i mån av möjlighet och kostnaden varierar mellan 4000 och 10.000 kronor.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close