Aktiv baby

Aktiv baby är övningar som hjälper barnet att inta optimala positioner i livmodern och bäckenet. Som gravid och födande kan du var hjälpt av dessa övningar på flera sätt, både genom graviditeten då övningarna kan lindra graviditetsbesvär och under förlossningen för att göra plats för barnet på vägen ut.

Grundaren av aktiv baby, Xana De Silva beskriver aktiv baby såhär:

”Aktiv baby handlar om att skapa balans mellan livmoder, bäcken, muskler och ligament. Detta görs genom att den gravida gör enkla övningar ensam eller tillsammans med någon. När det finns balans skapas mer plats och bebisen lägger sig därmed i optimala positioner. Många bebisar som ligger i säte eller tvärläge kan vändas till huvud ner, med hjälp av Aktiv Baby. När det är balans minskas många graviditetsrelaterade problem så som foglossning, ryggsmärtor, inkontinens och stress relaterade livmodersammandragningar. Under förlossningen har bebisen en aktiv roll i att föda sig själv. Hen ska göra olika rörelser och trycka sig neråt i förlossningskanalen. För att kunna göra detta behöver det vara gott om plats och balans i livmoder, bäcken, muskler och ligament. Här kan Aktiv Baby användas med fantastiska resultat! Aktiv baby kan göra att förlossningen går framåt snabbare, att bebisen sjunker neråt och roterar,minska smärtor och minska antalet kejsarsnitt och instrumentella förlossningar.”

Som instruktör i aktiv baby har jag kunskapen i hur övningarna ska genomföras. Jag guidar dig/er genom övningarna och anpassar upplägget efter den födandes behov.

%d bloggare gillar detta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close